Departamenti

ENCIKLOPEDIA E SYRIT

KURIMI I KERATOKONUS


Keratokonusi eshte nje semundje progresive, jo inflamatore, a simetrike e kornese, e karakterizuar nga nje hollim dhe dobesim qe con ne shkaterimin e siperfaqes se kornese. Humbja e shikimit ndodh se pari per shkak te astigmatizmit jo te rregullt dhe miopise dhe se dyti per shkak te dhembezimit te kornese.Shkaqet e Keratokonusit:
Shkaku i saktë i keratoconus është i panjohur. Ka shumë teori bazuar në hulumtim dhe lidhjes së saj me kushte të tjera. Megjithatë, asnje teori nuk shpjegon saktesisht dhe mund të shkaktohet nga një kombinim i gjërave.
Besohet se gjenetika, mjedisi dhe sistemi endokrin të gjithë luajnë një rol në keratokonus.Disa nga shkaqet e keratokonusit jane si me poshte:

 • Gjenetike
 • Mjedisore
 • Ferkimi i syve
 • Alergji
 • Stresi
 • Hormonale

Trajtimi:

 • Lente kontakti
 • Kirurgji (Transplant i kornese)
 • Corneal ring segment inserts
 • Cross-linking
 • Radial keratotomy
 • Mini asymmetric radial keratotomy
 • DALK transplant
 • Epikeratophakia

Stafi profesional me doktorë të specializuar në fusha të ndryshme të oftalmologisë, me përvojë pune në Rusi e në mbarë botën.

Me aparatura bashkëkohore në dy qendrat tona e me një eksperiencë pune mbi 20 vjet në Shqipëri Klinika “UZLLOVA” – lider në Shqipëri e mbarë viset Shqiptare.


-10% Ulje + testimi i lenteve pa pagesë

PRENOTO ONLINE

Emri Juaj (i domosdoshëm)

Emaili Juaj (i domosdoshëm)

Pacienti

Zgjidhni datën

Orari

TelefoniAdresa

Rr. Qemal Stafa, Pallati 31, Kati III C,
Përballë Prokurorisë së Përgjithshme


Email

klinika.uzllova@yahoo.com
info@eye.al


Telefon

0682074039
04 22 52 306


Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code