Trombozë e venës qendrore të retinës

Shkurt 13, 2018 0
image-341-1.png

Trombozë e venës qendrore të retinës është çrregullimi akut i sistemit të qarkullimit të gjakut në venën qendrore ose degët e saj.
Shkaku i bllokimit të enës që çon në trombozë mund të jetë e arterioskleroza, hipertensioni, diabeti dhe sëmundje të tjera të shkaktuara nga rritja e viskozitet të gjakut. Tromboza mund të shkaktohet edhe te të rinjtë si pasojë e sëmundjeve ngjitëse, të tilla si gripi i cili shkakton infeksione fokale e të zgavrës së gojës dhe sinuseve paranazale.
Tromboza retinale ndodh absolutisht pa dhimbje dhe shoqërohet me shfaqjen e ngushtimit të fushës së pamjes, rënie të mprehtësisë së shikimit ose humbje të plotë të shikimit.
Për këtë diagnozë mund të bëhen disa egzaminime, të tilla si studimi i fushës së pamjes , mprehtësisë së shikimt, presionit intraokular dhe ekzaminimit të fundusit (fundi i syrit, retina), në disa raste dhe me anë të angiografisë me fluoreshent.
Aktualisht ka metoda të ndryshme të trajtimit të trombozës së venës së retinës, ato më kryesoret janë futja e preparateve medicinale në retinë dhe trajtimi me lazer. Suksesi i trajtimit të trombozës së venës së retinës varet direkt nga koha në të cilën mjeku bën mjekimin. Specialistët e IRTC “mikrokirurgjisë së syrit” ofrojnë zgjidhjet më moderne të trajtimit të trombozës së venës qendrore të retinës dhe degëve te saj.


Komenti juaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code