OPTIKA

KORRIGJIMI I SHIKIMIT ME LENTE

Te Buta


Lentet e buta jane me numer, sferike,cilindrike,minus(-) dhe plus(+), te kombinuara dhe mund te jene me ngjyre. Lentet jane ditore,mujore dhe vjecare por qe keto te fundit nuk perdoren shume. Me te perdorshmet jane ditore dhe mujore,per numrat e medha ka dhe 6 mujore.

Parimi kryesor i lenteve të buta te bëra nga Otto Wichterle çoi në nisjen e (Hydrogel) lentetve te para te buta në disa vende në vitet 1960 dhe miratimin e “Soflens” materialit të përditshem (polymacon) nga Shtetet e Bashkuara FDA në vitin 1971. Lentet e buta janë zakonisht të rehatshme menjëherë pas futjes, ndërsa lentet e forta kërkojnë një periudhë per pershtatje të plotë. Përmirësimet më të mëdha të polimereve të buta lente kanë rritur pėrshkueshmėrine e oksigjenit dhe pershtatjes se përgjithshme.

Në vitin 1998, hydrogel silikoni u vë në dispozicion. Hydrogeli silikonit ka dy pėrshkueshmėri jashtëzakonisht të lartë të oksigjenit dhe të silikonit, rehati dhe performancën klinike te hydrogelit konvencional. Sepse silikoni lejon më shumë depërtueshmëri të oksigjenit ne ujë, depërtueshmëria e oksigjenit hydrogel silikoni nuk është i lidhur me përmbajtje të ujit okular. Lente tani janë zhvilluar me aq shumë pėrshkueshmėri oksigjeni saqë ata janë miratuar për vendosje gjatë natës (vendosje e zgjeruar zgjeruar). Lente të miratuara për vendosje te përditshme janë gjithashtu në dispozicion në materialet Hydrogel silikoni.

Disavantazhet e hydrogels silikoni janë se ata janë pak të ashpër dhe sipërfaqja lente mund të jetë hidrofobik, dhe në këtë mënyrë, më pak “tretje.” Këta faktorë mund të ndikojnë në komoditetin e lenteve. Teknikat e reja të prodhimit dhe ndryshimet në zgjidhjet për shumë qëllime kanë minimizuar këto efekte. Proceset per modifikim sipërfaqësor te quajtur plazma ndryshojne natyrën hidrofobike te sipërfaqes se lentes. Një proces i tretë përdor zinxhirët gjata shtylla kurrizore polimer që rezulton me lidh pak kryq dhe rritur Veting pa ndryshime sipërfaqësore ose agjentët shtesë.

Stafi profesional me doktorë të specializuar në fusha të ndryshme të oftalmologisë, me përvojë pune në Rusi e në mbarë botën.

Me aparatura bashkëkohore në dy qendrat tona e me një eksperiencë pune mbi 20 vjet në Shqipëri Klinika “UZLLOVA” – lider në Shqipëri e mbarë viset Shqiptare.


Përfito 10% + Paketen Familjare “Kontrollohu Ti! Përfito i dyti dhe i treti“

PRENOTO ONLINE

Emri Juaj (i domosdoshëm)

Emaili Juaj (i domosdoshëm)

Pacienti

Zgjidhni datën

Orari

Telefoni


Rezervoni një kontroll

ME DOKTORIN TUAJ

Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar!
Rezervoni tani një konsultim ose lini një takim me një nga mjekët tanë.Zgjidhni doktorin tuaj

Zgjidhni mjekun që preferoni dhe rezervoni një vizitë me të në pak minuta.
Adresa

Rr. Qemal Stafa, Pallati 31, Kati III C,
Përballë Prokurorisë së Përgjithshme


Email

klinika.uzllova@yahoo.com


Cel

0682074039


ORARI I PUNËS

E Hene- E Premte, 08:00 – 19:00
Mbyllur ne fundjave


Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code