Rreth Nesh

INFORMACION I PERGJITHSHEM

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar. Për nder të saj gjithashtu edhe spitali rural në Klos të rrethit Mat mban emrin “Uzllova”.
Bazat e para të punës në klinikë u hodhën në fillim të vitit 1997 dhe konsistonin në bashkëpunim të ngushtë dhe në shërbimin mjaft profesional të Institutit Fjodorov “Mikrokirurgjia e syrit” në Rusi.

Prej 1997 deri në 2000 shërbim i këtij Instituti në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë së Shqipërisë dhe me firmën “Kalama” që e përfaqësonte atë në Shqipëri organizonin në mënyrë periodike ekzaminime, kurime dhe operime të cilat realizoheshin deri në këtë vit vetëm në Institutin e Moskës.
Instituti Fjodorov

Në këtë mënyrë 350 kirurgë të specializuar dhe gjithë personeli i këtij Instituti ofronin të rejat specifike dhe unikale të teknologjisë moderne për popullin shqiptar sidomos në rastet kur problemi nuk zgjidhej në Shqipëri dhe në rajon.


Pse duhet te na zgjidhni ne?

VLERAT TONA


Transplantime të kornesë

Një procedurë kirurgjikale ku kornea e dëmtuar ose e sëmurë zëvendësohet nga indet e kornesë së dhuruar


Keratokonuse

Një sëmundje progresive e syrit në të cilën normalisht cornea e rrumbullakët hollohet dhe fillon të fryhet në një formë konike.


Terapi intensive për fëmijët

Me ndihmën e pajisjeve unike dhe moderne, ne ofrojmë një trajtim të amblyopisë (sëmundja e syrit dembel), që në fazay e para.


Shkolitje e retines

Kur retina ndahet, ajo hiqet ose tërhiqet nga pozicioni i saj normal. Shkëputja e retinës mund të shkaktojë humbje të përhershme të shikimit.


Pasojat e diabetit në sy

Retinopatia diabetike ndikon në enët e gjakut në indin e ndjeshëm të dritës që quhet retina që ndodhet mbrapa syrit.


Traumat dhe plastikat e syve

Lëndimet fizike apo kimike të syrit mund të jenë një kërcënim serioz për shikueshmërinë nëse nuk trajtohen në mënyrë të përshtatshme dhe në kohën e duhur.


Korrigjimet e miopive dhe hipermetropive tek të rriturit dhe tek fëmijët

Myopia do të thotë se objektet e largëta do të shfaqen të paqarta dhe hypermetropia do të thotë se drita është e përqendruar shumë larg syve, duke shkaktuar gjëra të afërta që duken të paqarta.


Sëmundjet patologjike të nervit optik etj.

Këto procese sëmundje mund të dëmtojnë selektivisht pjesë të caktuara të retinës ose nervit optik, dhe zonat specifike që janë të dëmtuara mund të kenë implikime për hartimin e pajisjeve të mundshme terapeutike vizuale të protezave.


Gjatë kësaj periudhe u arrit të ekzaminohen11,000 pacientë prej të cilëve deri në 350 veta në vit kuroheshin në Rusi.
Me deshirën e madhe të akademikut, profesorit Fjodorov, të investitorëve dhe të mbështetur nga Ministria e Shëndetësisë së Shqipërisë u kalua gjithashtu në etapën e dytë të kryerjes së shërbimeve në Shqipëri, konkretisht në Tiranë, për tu ardhur sa më afër në ndihmë dhe për të bërë të mundur në perspektivë kryerjen hap pas hapi në shtimin e shërbimeve të mësipërme.
Klinika u themelua në vitin 2000. Ajo u ndërtua 5 km afër Tiranës dhe vazhdimisht pasurohet me teknologjitë e fjalës së fundit të shkencës për t`i ardhur në ndihmë pacientëve shqiptarë në një nivel bashkëkohor.
Që nga viti 1997 jemi në shërbim të popullit të Shqipërisë dhe të rajonit në bashkëpunim me Institutin famoz të Mikrokirurgjisë së Syrit “Fjodorov“ të Moskës. Këtu ofrohet një teknologji e një shkolle unikale me aparatura dhe servise bashkëkohore në kushtet të një klinike e cila rinovohet nga dita në ditë.

Që prej viti 2001 klinika punon në mënyrë të pavarur në shumë drejtime specifike.


Terapi intensive për rritjen e shikimit në rastet e ambliopisë së thellë tek fëmijët dhe të rriturit.

Terapi profilaktike intensive dhe kirurgjikale në sytë diabetikë.

Korrektimi kozmetik i syve trauvmatikë pa heqje të syrit (evisseronukleim)

Ndjekja specifike dhe me rezultat të mirë për pacientët të të gjitha formave të glaukomës (pasoja nga tension i lartë i syrit) për të eliminuar “stadet 4” dhe “5” të glaukomës.

Eliminimi total i dhimbjes dhe i lotimit të syrit në “stadin e pestë” të glaukomës (së dhimbshme) me metodën moderne (me lazer).

Kateterizim – terapia intensive për patologji të retinës së syrit.

Shkolitje të retinës


0123456789001234567890

VITE ME JU

Duke siguruar vetëm cilësi të lartë shërbimi, së bashku me ophthalmologistët tonë profesionistë.


0123456789001234567890

DOKTORË

Duke ardhur në klinikën tonë, do të gjeni ndihmën e specialistit më të mirë rus në oftalmologji.0123456789001234567890+

ÇMIME

Për rezultatet më të mira, ne bashkëpunuam vetëm me partnerët më të mirë në Rusi, SHBA dhe Evropë.


0123456789001234567890012345678900123456789001234567890+

PACIENTË

11,000 pacientë të ekzaminuar prej të cilëve deri në 350 persona në vit po trajtoheshin në Rusi.


Ne jemi gjithmonë në kërkim të njerëzve të mirë dhe të talentuar

BASHKOHU ME EKIPIN TONE

Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code