PARTNERËT

FABRIKA E PROTEZIMIT TË SYRIT


Fabrika e protezimit te syrit ne Moske, nje nga organeve me te nderlikuara dhe delikate te organizmit te njeriut, ka filluar te merret me prodhimin e protezave qe nga qershori i vitit 1943. Ne ate kohe protezat beheshin prej xhami ngjyre qumeshti, xham me ngjyre dhe pa ngjyre.

Qendra e protezimit te syrit, e cila ndodhet ne Moske prodhon proteza prej xhami dhe plastike te sasive dhe llojeve te ndryshme.

Keto proteza perdoren me qellime mjeksore, kosmetike dhe pikerisht:

 • Ne rastet kur kryhet Enukleimi (heqja komplet e syrit)
 • Evisceronukleimi (ne rastet kur nuk hiqet syri plotesisht, por behet vetem pastrami dhe ndarja nga syri tjeter)
 • Syri eshte pa funksion, por nuk rekomandohet heqja dhe pastrami e kornea ka humbur plotesisht tejdukshmerin.

Edhe ne ditet e sotme, protezat prej xhami mbeten me praktike pasi kane:

 • veti te mrekullueshme te fenomenit te lagijes d.m.th. te rreshqitjes mjaft te mire te kapakeve te syrit ne te
 • paraqitje ideale dhe nga ana kosmetike
 • pershtatje mjaft te larte me syrin normal
 • kosto me te ulet se ne rastin e protezave plastike

Proteza prej xhami

Prodhohen me 3 lloje te ndryshme xhami:

 • xhami per skleren
 • xhami per kornene
 • xhami me ngjyre per irisin
 • Secili nga keto xhama ka patenten e vet individuale
 • Protezat prej xhama kerkojne nje perkujdesje te vecante gjate perdorimit dhe rekomendohen te nderrohen pas nje viti.
 • Specialistet – proteziste i prodhojne protezat prej xhami brenda dites.

NA KONTAKTONIAdresa

Rr. Qemal Stafa, Pallati 31, Kati III C,
Përballë Prokurorisë së Përgjithshme


Email

klinika.uzllova@yahoo.com
info@eye.al


Telefon

0682074039
04 22 52 306


Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code