Rreth Nesh

PAJISJET

Pajisjet e ekzaminimit:

 • Slit Lamp
 • Autorefraktometër
 • Pnevmotonometër
 • Keratometër
 • Auto-aparat matës tensioni
 • Analizues i fushëpamjes
 • Topografi e kornesë me kompjuter
 • Pajisje fëmijësh për terapi intensive

Pajisjet e trajtimit:

 • Aparat -Ultrasonic për katarakt phacoemulsification
 • Mikroskop kirurgjie
 • Aparat Laser i fizioterapisë (analgjezik)
 • Lazer i gjelbërt për PPC
 • Laser solid
 • Projektor Zeiss SZP 350
 • Carl Zeiss Visucam lite
 • YAG laser koherent Aura

Projektor Zeiss szp 350

Projektori i shenjave të testit (PTA) është përdorur për mprehtësi vizuale si metodë subjektive e matjes së vizionit refraktiv

YAG (itrium alumini kuqe) lazer prodhon impulse të lehta infra të kuqe të cilat krijojnë hapje të vogël në indet në shënjestër nëpërmjet “photodisruption”. Këto breshëri të shkurtëra të energjisë janë përdorur për të trajtuar kataraktin e mesëm dhe irisin, dhe disa probleme të retinës në pjesën e prapme të syrit.

Procedura e përdorur për të pastruar vizionin e shkaktuar nga katarakti i mesëm quhet “capsulotomy”. Trajtim lazer YAG i ofron shumë përfitime pacientit mbi procedurat tradicionale kirurgjikale, duke përfshirë:

 • Trajtimi pothuajse pa dhimbje
 • Nuk ka rrezik të infeksionit
 • Kryer mbi një bazë pacienti të jashtëm
 • Vetëm merr disa minuta dhe kosto është e reduktuar
 • Shërim të shpejtë me më pak trauma në sy

Me një capsulotomy lazer YAG pacienti ulet në një karrige duke mbështetur kokën e tyre, në një mbështetje, si një stacion i rregullt për provim në sy.

Rreze lazer kalon nëpër korne dhe implantit të lenteve. Kur rrezja arrin pikën e tij qëndrore në kapsulë me re, energjia bëhet shumë e përqendruar duke shkaktuar përçarje e indeve dhe krijimin e një hapje të vogël.
Aplikacionet e shumta të lazerit zakonisht janë të nevojshme për të krijuar një dritare të re në kapsulë. Procedura merr vetëm disa minuta dhe pacienti është në gjendje të largohet menjëherë pas përfundimit. Në shumicën e rasteve ilaçet kunder dhimbjes nuk janë të nevojshme, herë pas here megjithatë, disa pacientë mund të kërkojnë aspirina apo diçka të rekomanduar nga mjeku. Vizioni i mirë kthehet shpejt.

Carl Zeiss Visucam lite

Kjo është një nga kamerat më të mira nga Carl Zeiss – një kompani gjermane. Kamera fundus regjistron imazhet e retinës dhe filma për dokumentacionin dhe informacionin e pacientit përveç kryerjes fundus fluorescein angiografi. Me ndihmën e një software të ri, këto imazhe mund ti dergohen pacientit dhe doktorit brenda disa sekondash.

Laseri Katana është i sistemit UV me lazer të ngurte për korrigjim vizion laser (LVC). Ky lloj i kirurgjisë refraktive është një alternativë për metodat konservatore te korrigjimit të gabimeve refraktive si e vizionit te afert (miopi), astigmatizëm ose largpamësi (hyperopia), duke eliminuar ose zvogëluar nevojën për syze ose lente kontakti. Ideja është për të riformuar sipërfaqen e kornesë, duke hequr pjesën e vogël te indeve, në mënyrë për të ndryshuar pushtetin thyes te syrit.
LaserSoft qëndron për një teknologji të re dhe inovative, dhe ofron avantazhe teknike të cilat çojnë në përfitime për pacientin dhe mjekun operativ

Avantazhet teknike:

Vend i vogël skanimi 0.2 mm dhe shkalla te lartë përsëritje deri në 2000 Hz
… Për rezolucion të lartë dhe kohë të shkurtër të trajtimit
Optika dhe komponentët me jetëgjatësinë e lartë
… Për kosto të ulët operative
Ulët pesha – dimensionet e vogla – vendosje te lehte
… Për vende të vogla dhe të përdorimit fleksibël
Të shpejtë dhe të lehtë ne perdorim
… Për trajtim te saktë dhe kompensimin levizjes se syrit te pacientit

Perfitimet e pacientit:

 • Madhësia e vogël, krijon konturet shumë të detajuara dhe një sipërfaqe e lëmuar
 • “Eye-tracker” i shpejte dhe i sakte
 • 210 nm gjatësi vale qe kalon nëpër ujë dhe BSS
 • “Aspheric ablation profile” – saktësi e lartë
 • Ndikim të ulët termik dhe mekanik
 • Pa zhurmë

Perfitimet e mjekut:

 • Nuk ka lazer gazi, nuk ka filtra
 • E paprekur nga ndryshimet mjedisore
 • E lehte per tu vendosur
 • Software intuitiv dhe i lehtë për tu përdorur

Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code