Të Reja

LAJMET E FUNDIT

image-341-1.png
20/Shk/2018

Trombozë e venës qendrore të retinës është çrregullimi akut i sistemit të qarkullimit të gjakut në venën qendrore ose degët e saj.
Shkaku i bllokimit të enës që çon në trombozë mund të jetë e arterioskleroza, hipertensioni, diabeti dhe sëmundje të tjera të shkaktuara nga rritja e viskozitet të gjakut. Tromboza mund të shkaktohet edhe te të rinjtë si pasojë e sëmundjeve ngjitëse, të tilla si gripi i cili shkakton infeksione fokale e të zgavrës së gojës dhe sinuseve paranazale.
Tromboza retinale ndodh absolutisht pa dhimbje dhe shoqërohet me shfaqjen e ngushtimit të fushës së pamjes, rënie të mprehtësisë së shikimit ose humbje të plotë të shikimit.
Për këtë diagnozë mund të bëhen disa egzaminime, të tilla si studimi i fushës së pamjes , mprehtësisë së shikimt, presionit intraokular dhe ekzaminimit të fundusit (fundi i syrit, retina), në disa raste dhe me anë të angiografisë me fluoreshent.
Aktualisht ka metoda të ndryshme të trajtimit të trombozës së venës së retinës, ato më kryesoret janë futja e preparateve medicinale në retinë dhe trajtimi me lazer. Suksesi i trajtimit të trombozës së venës së retinës varet direkt nga koha në të cilën mjeku bën mjekimin. Specialistët e IRTC “mikrokirurgjisë së syrit” ofrojnë zgjidhjet më moderne të trajtimit të trombozës së venës qendrore të retinës dhe degëve te saj.


Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code