Departamenti

KIRURGJIA PLASTIKE

PTOZA


Varja e kapakut të syrit – është sëmudje,kur kapaku i sipërm i syrit varet ëe poshtë se cepi i sipërm i irisit në 2 mm e më shumë(sipas normës,kufiri i kapakut të sipërm të syrit duhet të mbyllë irisin afërsisht 1.5mm)ose kur një nga kapakët është më poshtë së tjetri.

Sa më shumë kohë të zgjasë ptoza tek të rriturit , aq më shumë ajo ndikon në uljen e shikimit,mund të jetë dhe simptomë e disa sëmudjeve serioze.

Tek fëmijët ptoza e kapakut të sipërm të syrit mund të sjellë pasoja serioze , ashtu si strabizmi dhe ambliopia.Prandaj,kur dalloni shenjat e para të varjes të kapakut të sipërm të syrit, duhet të kontrolloheni te mjeku specialist-oftalmolog.

Kurimi
Ptoza,zakonisht,është e dyanshme,kurse e lindura është e njëanshme.

Si ptoza e kapakut të sipërm të syrit e lindur ashtu dhe ajo e fituar gjatë jetës,kurohet me operacion.Por në ptozën e lindur ndërhyrja bëhet duke shkurtuar muskulin e fibronizuar,kurse në ptozën e fituar shkurtojmë aponevrozën e liruar të muskulit.

Operacionet korektuese bëhen si me narkozë të plotë,ashtu dhe me anestezi lokale,në mënyrë individuale.Operacioni mund të zgjasë nga 30 minuta deri në 1 orë.

Stafi profesional me doktorë të specializuar në fusha të ndryshme të oftalmologisë, me përvojë pune në Rusi e në mbarë botën.

Me aparatura bashkëkohore në dy qendrat tona e me një eksperiencë pune mbi 20 vjet në Shqipëri Klinika “UZLLOVA” – lider në Shqipëri e mbarë viset Shqiptare.


-10% Ulje + testimi i lenteve pa pagesë

PRENOTO ONLINE

Emri Juaj (i domosdoshëm)

Emaili Juaj (i domosdoshëm)

Pacienti

Zgjidhni datën

Orari

TelefoniAdresa

Rr. Qemal Stafa, Pallati 31, Kati III C,
Përballë Prokurorisë së Përgjithshme


Email

klinika.uzllova@yahoo.com
info@eye.al


Telefon

0682074039
04 22 52 306


Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code