Departamenti

KIRURGJIA PLASTIKE

KTHIMI NGA JASHTË I KAPAKUT TE POSHTËM


Kthimi perjashte I kapakut (ektropion)-ne kete rast ana ku jane qerpiket nuk takon me syrin,por eshte e kthyer nga jashte.Ka disa shkalle te kthimit nga jashte te kapakut te poshtem:jo shume I theksuar,d.m.th.qe kapaku jo plotesisht (ngushte) takon kokerdhokun e syrit ose eshte disi I varur.Kur kthimi eshte shume I theksuar mukoza (konjuktiva) kthehet perjashta pjeserisht ose ne te gjithe gjatesine.Konjuktiva ne kete rast duket mbi qerpiket.

Kthimin nga jashte te kapakut te poshtem mund ta ndajme ne:

  • Kthim spazmik I kapakut-zhvillohet bashke me semundjet infektive te kapakeve dhe konjuktives.
  • Kthim paralitik-cfaqen ne rastet e nevropatise se nervit facial,si pasoje e dobesise se muskulit circular.
  • Kthim atonik I kapakut te poshtem-cfaqet tek te moshuarit,si pasoje e humbjes natyrale,me moshe,I tonusit te muskulit circular te syrit,atrofise se saj dhe acarrimeve te tjera.
  • Kthim I kapakut te poshtem si rezultat I mbetjes mbas nji plage te shkaktuar nga nje traume ose djegje.
  • Kthimi I kapakut zakonisht shoqerohet me lotim dhe me demtimin e lekures si pasoje e kesaj.Konjuktiva thahet dhe hollohet. Ka shume mundesi per zhvillimin e proceseve infective,korne e demtuar ose plage ne korne (keratit).
  • Kurimi I kthimit te kapakut mund te jete vetem kirurgjikal!

Egzistojne operacione te ndryshme rekonstruktive ne sy. Operacionet plastike varen nga shkalla e kthimit te kapakut te syrit.
Klinika jone kryen operacione rekonstruktive duke ruajtur fiksimin natyral anatomic te konturit lateral me metoda me trauma shume shume te vogla.

Stafi profesional me doktorë të specializuar në fusha të ndryshme të oftalmologisë, me përvojë pune në Rusi e në mbarë botën.

Me aparatura bashkëkohore në dy qendrat tona e me një eksperiencë pune mbi 20 vjet në Shqipëri Klinika “UZLLOVA” – lider në Shqipëri e mbarë viset Shqiptare.


-10% Ulje + testimi i lenteve pa pagesë

PRENOTO ONLINE

Emri Juaj (i domosdoshëm)

Emaili Juaj (i domosdoshëm)

Pacienti

Zgjidhni datën

Orari

TelefoniAdresa

Rr. Qemal Stafa, Pallati 31, Kati III C,
Përballë Prokurorisë së Përgjithshme


Email

klinika.uzllova@yahoo.com
info@eye.al


Telefon

0682074039
04 22 52 306


Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code