Departamenti

KIRURGJIA PLASTIKE

INJEKSIONET RINUESE


Disport (FRA) dhe Botox(USA)- jane emertime te te njejtit preparat-toksina botulina,I cili perdoret per shrirjen e rrudhave te mimikes ne balle dhe perreth syve.
Veprimi I preparatit paralizon punen e muskujve te nenlekures-ne zonat ku kete preparat e kemi injektuar,rrudhat shtrihen dhe lekura nen to fiton elasticitet.
Efekt te mire jep kombinimi I injektimit te preparatit Disport (Botox) me programet kosmetike dhe dermatike.

Me ndihmen e injeksimit Botox mund te zhdukim:

 • “Kemben e pates”ne kendin e jashtem(leteral)te syve
 • Rrudhat vertikale midis vetullave
 • Rrudhat horizontale ne balle
 • Strabizmin paretic
 • Te ulen vetullat e ngritura lart
 • Te ngrihen kendet e rena ne cepat e buzeve (gojes)
 • Djersitjen e pellembeve te duarve,djersitjen ne sqetulla,djersitjen ne shtupen e kembeve

Pas injektimit te Dispotit(Bokxit) fillon zbutja e muskulatures se mimikes,qarkullimi I gjakut ngelet I pa ndryshuar e si pasoje nuk sjell atrofi te muskulatures.
Efekti maksimal vjen nga 4 deri ne 14 dite.
Ka te dhena ,kur veprimi I Dispotit (Botoxit) eshte shume I shpejte-ne diten e 2-3,gjithashtu dhe ne javen e 3-4.
Vazhdimesia e efektit te veprimit te Dispotit (Botoxit) eshte 6-12 muaj.
Levizja e muskujve pjeserisht rikthehet mbas 3-4 muajsh.Per efekt te gjate rekomandohet injektimi I Dispotit (Botoxit) 2-3 here ne vit.

Si kryhet procedura:

 • Konsulti
 • Dizefektimi I lekures
 • Injektimi I preparatit
 • Ne vendin e injektuar vendosin akull per 5-10 min

Rekomandimet pas injektimit te Disportit(Botoxit):

 • Per 4 ore pacienti duhet te qendroje ne pozicion vertical
 • Vazhdimisht te tendose muskulaturen e mimikes gjate 24 oreve
 • Ndalohet te preken vendet e injektuara dhe te behet masazh I tyre
 • Te mos pihet alkool , te mos beje banjo te nxehta ne vaske dhe saune per gjate 7 ditesh mbas procedures.

Injeksionet “Disport”(Botox) me efektivitet perputhen me injeksionet “Teosyal”dhe “Uviderm”. Xhelet I injeksojne jo me heret se 2 jave pas injektimit te Dispotit (Botoxit).

Kryerja e ketyre llojeve te korektimeve nuk lejohet kur:

 • Zona ku do te behet injektimi eshte e infektuar
 • Eshte shtatzane dhe periudha e te dhenit gji femijes
 • Ka acarim te semundjeve kronike te lekures ne vendin ku duhet te kryhet injektimi
 • Ka temperature te larte,grip
 • ka semundje kronike te gjakut (leukoze)
 • ne raste kur individi dihet qe eshte I ndjeshem nga cdo ngacmim I jashtem. Nga keto ngacmime ne trup I ngelen shenja

Para se te behet korektimi I konturit ,pacienti lidh nji mareveshje informative te aprovimit dhe merr “pashaporten”e preparatit.

Stafi profesional me doktorë të specializuar në fusha të ndryshme të oftalmologisë, me përvojë pune në Rusi e në mbarë botën.

Me aparatura bashkëkohore në dy qendrat tona e me një eksperiencë pune mbi 20 vjet në Shqipëri Klinika “UZLLOVA” – lider në Shqipëri e mbarë viset Shqiptare.


-10% Ulje + testimi i lenteve pa pagesë

PRENOTO ONLINE

Emri Juaj (i domosdoshëm)

Emaili Juaj (i domosdoshëm)

Pacienti

Zgjidhni datën

Orari

TelefoniAdresa

Rr. Qemal Stafa, Pallati 31, Kati III C,
Përballë Prokurorisë së Përgjithshme


Email

klinika.uzllova@yahoo.com
info@eye.al


Telefon

0682074039
04 22 52 306


Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code