Departamenti

KIRURGJIA PLASTIKE

BLEFOROPLAZMA (TIKU NERVOR)


Bleforoplazma eshte shkurtimi I muskulit circular te syrit. Bleferoplazmen e ndajme ne tonik dhe klonik.

Bleferoplazma tonike eshte mbyllja plastike e forte e kapakeve,qe ndodh nga ngerci tonik I muskulit circular.Shkaku I blefoplazmes tonike,qe zhvillohet ne menyre reflektive,mund te jete demtin organic I nervit facial,acarimi I pjeses fundore I nervit tresh,ne kohen kur syte jane te semure ose semundje te tjera nervore.Gjithashtu,ai mund te cfaqet nga shkaqe psiqike(esenciale ose histerike).

Shkaktar I blefoplazmes tonike mund te behet renia e pluhurit dhe pisllekut ne korne ose ne konjuktiv te kapakut te siperm.Shpesh blefoplazma tonike cfaqet tek femijet gjate demtimit turbekulozo-alergjik te irisit dhe konjuktives,e gjithashtu gjate inflaminimit te lekures se kapakeve te syrit,sidomos kur ka plasaritje ne kendin e jashtem te gropezes se syrit.

Bleforoplastika klonike takohet rralle,ai eshte nje nga llojet e tikut dhe cfaqet ne formen e perpelitjes se shpeshte te kapakeve te syve.

Kurimi i bleforoplazmes
Metode kurimi me efektiv dhe pa rrezik I bleforoplazmes eshte botulinoterapia.Perdorimi I ilaceve Botox dhe Disport ne marjen optimale te dozave bllokon dhenien e impulsive te shpeshta ne muskulin qe tkuret,qe jep mundesine, qe per nje kohe te gjate te bllokoje hiperaktivitetin e muskulit dhe ne menyre efektive te heqe simptomat e bleforoplazmes.

Operacionet korektuese bëhen si me narkozë të plotë,ashtu dhe me anestezi lokale,në mënyrë individuale.Operacioni mund të zgjasë nga 30 minuta deri në 1 orë.

Stafi profesional me doktorë të specializuar në fusha të ndryshme të oftalmologisë, me përvojë pune në Rusi e në mbarë botën.

Me aparatura bashkëkohore në dy qendrat tona e me një eksperiencë pune mbi 20 vjet në Shqipëri Klinika “UZLLOVA” – lider në Shqipëri e mbarë viset Shqiptare.


-10% Ulje + testimi i lenteve pa pagesë

PRENOTO ONLINE

Emri Juaj (i domosdoshëm)

Emaili Juaj (i domosdoshëm)

Pacienti

Zgjidhni datën

Orari

TelefoniAdresa

Rr. Qemal Stafa, Pallati 31, Kati III C,
Përballë Prokurorisë së Përgjithshme


Email

klinika.uzllova@yahoo.com
info@eye.al


Telefon

0682074039
04 22 52 306


Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code