Departmenti

KIRURGJIA PLASTIKE


Ptoza


Varja e kapakut të syrit – është sëmudje,kur kapaku i sipërm i syrit varet ëe poshtë se cepi i sipërm i irisit në 2 mm e më shumë(sipas normës,kufiri i kapakut të sipërm të syrit duhet të mbyllë irisin afërsisht 1.5mm)ose kur një nga kapakët është më poshtë së tjetri…Bleforoplastika


Bleforoplastika lejon heqjen e lekures se tepert ose shperndarjen e njetrajshme te indit dhjamor ne zonen e kapakut te siperm te syrit dhe te poshtem.Kryerja e bleforoplastikes nuk varet nga mosha e pacientit,por nga ekzistenca e tepert e lekures…Bleforoplastika pa prerje


Heqja trans-konjuktivale e indit dhjamor kryhet ne kapakun e siperm dhe te poshtem pa prerje te lekures –nepermjet nje prerje shume te yogel ne konjuktivit.Si instrument per te arritur ne indin dhjamor,perdoret lazeri ose skalperi me ultratinguj…Bleforoplazma (tiku nervor)


Bleforoplazma eshte shkurtimi I muskulit circular te syrit. Bleferoplazmen e ndajme ne tonik dhe klonik.
Bleferoplazma tonike eshte mbyllja plastike e forte e kapakeve,qe ndodh nga ngerci tonik I muskulit circular.Shkaku I blefoplazmes…Kapaku i kthyer përbrenda (Entropion)


Kapaku I kthyer perbrenda(entropion)-anomali e lindur e kapakut te syrit,kur ana e kapakut te syrit ,ku rriten qerpiket,eshte e kthyer nga brenda-ne drejtim te kokerdhokut te syrit.Ky kthim I kapakut mund te jete I pjesshem ose ne tere gjatesine e kapakut…Kthimi nga jashtë kapakut të poshtëm


Kthimi perjashte I kapakut (ektropion)-ne kete rast ana ku jane qerpiket nuk takon me syrin,por eshte e kthyer nga jashte.Ka disa shkalle te kthimit nga jashte te kapakut te poshtem:jo shume I theksuar,d.m.th.qe kapaku jo plotesisht (ngushte) takon kokerdhokun…Rekonstruktimi i kanalit të lotit


Protezimi i kanalit te lotit.
Rekonstruktimi I kanalit te lotit-kryhet kur mungon qeska e lotit (ndodhet ne ane te hundes) si rezultat I nderhyrjeve kirurgjikale,bllokimet post traumatike te kanaleve te lotit…Regullimi i cipës së irisit artificial


Operacionet rikonstruktive mbas traumave te irisit. Aniridia-mungese e cipes se irisit te syrit.
Kjo mund te ndodhe si rezultat e cpimit te syrit,por ka raste qe kjo mungese eshte aniridia e lindur,si rezultat I nje …Kurimi i strabizmit me Botox


Strabizem i vjeter – Tek te rriturit korektimi i strabizmit te vjeter ka rendesi kosmetike . Per ata qe si profesjone kane te punuarit ne nje auditor te madh, kurimi i strabizmit  eshte nje aspekt…Transplanti i qerpikëve


Transplanti I qerpikeve ose punch-transplanti folikular I qimeve-per korektimin e formes se vetullave dhe te gjatesise se qerpikeve.
Gruan modern e shqeteson fakti qe qerpiket e saj nuk I pergjigjen ne dendesi…Injeksionet rinuese


Disport (FRA)dhe Botox(USA)-jane emertime te te njejtit preparat-toksina botulina,I cili perdoret per shrirjen e rrudhave te mimikes ne balle dhe perreth syve. Veprimi I preparatit paralizon punen e muskujve te nenlekures…Tërheqja e fytyrës


3D lifting vektor-eshte metodika e injektimit te preparatit kalagenostimulus per konturin plastik te fytyres ne shtresat e thella te lekures,per formimin e vektoreve te vecante terheqes,te cilet do te sigurojne …


Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code