Departamenti

ENCIKLOPEDIA E SYRIT

KATARAKTA E SYRIT


KATARAKTA (perdja e syrit)
1.Pamje normale
2.Pamje në kataraktë

Katarakta është një trubullim (humbje e tejdukshmerise) e lentes kristaline e cila pengon depertimin e dritës në sy (si perde). Katarakta mund të jetë e lindur ose e fituar . Katarakta e moshes zhvillohet progresivisht në disa vite.

Shkaqet e kataraktës

  • Mosha e tretë: më shpesh pas moshës 65 vjeç.
  • Një traumë ose plagosje në sy.
  • Një ndërlikim i një sëmundje si diabeti, trashëgimia, etj.
  • Një trajtim i zgjatur me disa medikamente të tilla si kortizonikët ( p.sh. kortizoni).
  • Disa probleme të tjera të syrit janë të lidhura me kataraktën, midis të tjerave, rastet e rënda të miopisë dhe të glaukomës.

Trajtimi i kataraktës
Ne fazat e para mund te perdoren preparate si Quinax, Taufon, etj. qe frenojne disi progresimin e kataraktit.
Ne raste me te avncuara per te rikthyer shikimin behet heqja e kataraktit me menure kirurgjikale.

Stafi profesional me doktorë të specializuar në fusha të ndryshme të oftalmologisë, me përvojë pune në Rusi e në mbarë botën.

Me aparatura bashkëkohore në dy qendrat tona e me një eksperiencë pune mbi 12 vjet në Shqipëri Klinika “UZLLOVA” – lider në Shqipëri e mbarë viset Shqiptare.


-10% Ulje + testimi i lenteve pa pagesë

PRENOTO ONLINE

Emri Juaj (i domosdoshëm)

Emaili Juaj (i domosdoshëm)

Pacienti

Zgjidhni datën

Orari

TelefoniAdresa

Rr. Qemal Stafa, Pallati 31, Kati III C,
Përballë Prokurorisë së Përgjithshme


Email

klinika.uzllova@yahoo.com
info@eye.al


Telefon

0682074039
04 22 52 306


Rreth Nesh:

Klinika e syve “Uzllova” mban këtë emër për nder të oftalmokirurges ruse Taisia Uzllova (Karagjozi) e cila jetoi dhe punoi nga 1954 deri në ditët e fundit të jetës duke i shërbyer me dinjetet dhe në nivel të lartë profesional popullit shqiptar.

Klinika Uzllova © 2018. Developed by iNSmart Code